Loket Arnhemse citymarketing

De marketing van Arnhem is veelomvattend. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je er vragen over hebt. Bijvoorbeeld: welke organisatie is het eerste aanspreekpunt voor bepaalde onderwerpen. Kortom: voor praktische vragen kan je hier terecht. En het is natuurlijk altijd mogelijk het contactformulier in te vullen, we nemen dan zsm contact met je op.

Praktische vragen
De citydressing van de binnenstad wordt verzorgd door Platform Binnenstad Arnhem. Voor meer informatie neem svp contact op met Sander Wind. E-mail: sanderwind@binnenstadarnhem.nl
Beheer van de banieren in de stad ligt bij de gemeente Arnhem. Voor meer informatie neem contact op met Rosa Sanders. E-mail: rosa.sanders@arnhem.nl 
Arnhem kent verschillende prachtige vergader en/of evenementen locaties. Een greep uit het aanbod: Via Convention Bureau is het mogelijk te zoeken naar een locatie die perfect aansluit bij uw wensen. Vind hier alle locaties.
Wanneer je een evenement wilt organiseren moet je aan veel verschillende zaken denken. Wat betreft regels en vergunningen heeft de gemeente Arnhem een overzicht gemaakt, dit is hier te vinden. Heb je een specifieke vraag of wil je een oriënterend gesprek, neem dan contact op met evenementenkalender@arnhem.nl
Elk jaar publiceert de gemeente Arnhem een overzicht van de komende evenenementen. Download hier de Evenementen Kalender Arnhem.
Arnhem kent veel verschillende ondernemersnetwerken in verschillende sectoren. Deze netwerk zijn belangrijke partners in de citymarketing van Arnhem. De gemeente Arnhem heeft een overzicht van deze verschillende netwerkorganisaties gemaakt. Dit is hier te vinden.
Organisatie van de Citymarketing
De citymarketing in Arnhem is veelomvattend. Het is vooral een kwestie van goed samenwerken. Binnen Arnhem zijn er diverse organisaties met specifieke kennis rondom een doelgroep (bijvoorbeeld studenten) en/of een thema (bijvoorbeeld duurzame mode). In Arnhem maken we gebruik van die expertises. Op deze manier is er niet één grote citymarketing organisatie, maar heeft Arnhem verschillende kleine organisaties, die gezamenlijk aan de marketing en branding van Arnhem werken. Citymarketing Arnhem vervult als verbinder en regisseur en houdt zich vooral bezig met het bouwen aan een sterk merk Arnhem. Wil je meer weten over de organisaties die een rol vervullen binnen de marketing van Arnhem? Kijk hieronder dan in het "Verslag Dit is Arnhem overleg".
Een krachtige regio is belangrijk voor Arnhem. En tegelijkertijd draagt Arnhem bij aan de kracht en positionering van onze regio. Het werkt als tweerichtingsverkeer. Bij de regiopositionering wordt samengewerkt tussen de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen. The Economic Board Regio Arnhem-Nijmegen, Provincie Gelderland, Oost NL, Nijmegen, Arnhem en andere nauw betrokkenen. 
Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen is gespecialiseerd in destinatiemanagement, -ontwikkeling en -marketing. Ze leiden als regionaal bureau voor toerisme de groeiende stroom aan toeristen in onze regio’s in goede banen. Daarvoor matchen ze de vraag van de jaarlijks ruim 4 miljoen bezoekers in Gelderland met het aanbod van zo’n 700 toeristische ondernemers in toerisme. Ze analyseren bezoekersdata, delen trends, organiseren marketingacties en adviseren zowel ondernemers als regionale overheden. Leefbaarheid, duurzaamheid en economische groei laten we daarbij hand in hand gaan. Meer informatie bezoek www.toerismevan.nl/
Platform Binnenstad Arnhem (PBA) initieert en regisseert dialoog, projecten en activiteiten die structureel bijdragen aan de welvaart en het welzijn van de ondernemers, een economisch aantrekkelijk investerings- en vestigingsklimaat, een prettige leefomgeving en een bruisende binnenstad om te bezoeken. PBA is een samenwerking van Ondernemers Kontakt Arnhem, City Centrum Arnhem, Koninklijke Horeca Nederland – afd. Arnhem/Renkum, Hotel Overleg Regio Arnhem, Groot Winkelbedrijven Arnhem, Cultuur Netwerk Arnhem en Vereniging van Eigenaren Citycenter Arnhem. Onze plannen en activiteiten stemmen wij af met de gemeente Arnhem, Citymarketing Arnhem, bewonersplatform Arnhem6811, Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen en Ondernemersfonds Arnhem. Daarnaast werken wij samen met Verenigde Ondernemers Spijkerkwartier en DOCKS Modekwartier aan een verbinding met de ‘ring’ rond de binnenstad om zo het profiel van Arnhem te versterken. Voor meer informatie bezoek www.binnenstadarnhem.nl
Inhoudelijk/Beleid
Veel gaat er goed, maar er zijn ook onbenutte mogelijkheden en verbeterpunten. Enkele voorbeelden van wat aandacht nodig heeft: meer bezoekers weten te interesseren voor een meerdaags bezoek; human capital, gelet op de vele openstaande vacatures; de acquisitie van internationale congressen; goede dienstverlening aan expats. En vooral: het vele moois dat Arnhem te bieden heeft met elkaar nóg beter uitdragen.
Citymarketing Arnhem richt samen met de vele partners in de stad op het aantrekken en behouden van bewoners, bezoekers (vrijetijd en zakelijk bezoekmotief), studenten/talent en bedrijven. Met -zoals gezegd- een heldere rolverdeling. Binnen de brede doelgroep ‘studenten’ en brede doelgroep ‘bedrijven’ zijn uiteraard ook keuzes gemaakt door de partijen die eerstverantwoordelijk zijn. In het meerjarenplan van Citymarketing Arnhem lees je meer over de keuzes die zijn gemaakt voor bepaalde doelgroepen. 
Op 13 juli 2023 was het 790 jaar geleden dat Arnhem stadsrechten kreeg. Kortom: vanaf 2023 hebben we 10 jaar om met elkaar richting dat bijzondere jubileum van 800 jaar Arnhem toe te werken! Burgemeester Marcouch heeft een mooi filmpje opgenomen, dat tijdens het Citymarketing Arnhem Jaarevent de primeur had. 800 jaar Arnhem is een inspirerende stip aan de horizon. Hier vind je meer informatie en inspiratie over het  traject richting 2033.

Behoefte aan meer informatie?

In onderstaande documenten gaat Citymarketing Arnhem dieper in op en aantal onderwerpen. Ook vind je hier een meer jarenplan van Citymarketing Arnhem.

PDF-icoon-300×300
Verslag Dit is Arnhem overleg
PDF-icoon-300×300
Arnhem Logo gebruik Digitaal
PDF-icoon-300×300
Meerjarenplan Citymarketing Arnhem

Staat jouw vraag er niet tussen?

Heb jij een andere vraag waar hierboven geen antwoord op te vinden is?
Neem dan contact met ons op.

Neem contact op
Dit is Arnhem Skyline