Kempenaer advocaten: al meer dan 200 jaar thuis in Arnhem

1 Minuut
onthulling-tableau-gigant-scaled-1-1024×543

De Kempenaer Advocaten is een advocatenbureau dat al 200 jaar in Arnhem is gevestigd. Ze zijn maatschappelijk en lokaal heel betrokken. We spraken Els Koot over haar betrokkenheid bij de stad en hoe diep de wortels van De Kempenaer Advocaten in Arnhem liggen.

Duurzaam denken en doen
De Kempenaer richt zich op veel aspecten van duurzaamheid. Dit zie je terug in de inrichting van het kantoor, maar ook in relaties met leveranciers, cliënten en de stad. “Duurzaamheid is voor ons belangrijk omdat we willen bijdragen aan een leef- en werkomgeving die gericht is op continuïteit. Generaties na ons moeten ook een toekomst hebben”, vertelt Els. Ook geeft het kantoor juridische ondersteuning aan Arnhemse partijen die innovaties op het gebied van duurzaamheid doen.  De impact van innovatie is niet altijd goed in te schatten. Een bedrijf dat een product (door)ontwikkelt, zal op papier het nodige willen en moeten vastleggen. Op dat moment komen wij in beeld.”

6x-de-kempenaer-300×210

Lokaal ondernemen
De lokale betrokkenheid van het Arnhemse advocatenbureau bestaat onder andere uit de ondersteuning van goede doelen, kunst, cultuur, mode en sport, maar ook door zitting te nemen in besturen of raden van toezicht. Er wordt samengewerkt met lokale bedrijven en organisaties die willen bijdragen aan een duurzame en prettige woon-, werk- en leefomgeving. ”Maar we sponsoren bijvoorbeeld ook lokale evenenementen. Voor de coronatijd organiseerden we ieder jaar een dag voor onze relaties. Bijvoorbeeld een wandeling vanaf Museum Arnhem naar de ASM-haven, waar we aan lange tafels aten en vervolgens de voorstelling Cirque de la Liberté bezochten. Of een rondleiding door het Modekwartier met een bezoek aan de diverse (mode)ateliers.

Voor ons 200-jarig jubileum lieten we een voorstelling maken die in het Stadstheater in de kleine zaal werd opgevoerd. Die voorstelling was ook voor extern publiek toegankelijk. Daarnaast sponsor(d)en wij de nacht van de Eusebius, Arnhem Oxideert, de Arnhemse Uitnacht, FDFA en zijn we lid van de cultuurclub Musis+Stadstheater. Die betrokkenheid en het steunen van de Arnhemse cultuursector is voor ons heel belangrijk”, vertelt Els.

Stadstrots uitdragen vanuit intrinsieke motivatie
De Kempenaer advocaten draagt vanuit intrinsieke motivatie de stadstrots uit. Doordat ze zelf zo blij zijn met de stad, vertellen ze die verhalen verder om andere te etnhousiasmeren. Zo vertelt Els: ”JM De Kempenaer woonde en werkte in de binnenstad van Arnhem. Alle daaropvolgende generaties, en dat zijn er in totaal zes, werkten als advocaat in Arnhem. De stad heeft alles wat wij nodig hebben voor onze praktijken. Niet te groot, niet te klein. Veel groen, een stad die altijd in beweging is met kunstopleidingen, innovatieve en creatieve bedrijven, vlak bij de grens van Duitsland, een fijne binnenstad met winkels en horeca, musea, de Veluwe om de hoek, (film)theaters, evenementlocaties en sportfaciliteiten. Te veel om op te noemen!”.

Wil je hier meer over weten?

 

Related Voorbeelden uit de stad