10 tips om bij te dragen aan de promotie van Arnhem

3 Minuten
Ontwerp zonder titel (41)

Het is niet heel ingewikkeld om bij te dragen aan de promotie van Arnhem. Er zit veel trots en enthousiasme in de stad. Dat is op veel manieren tot uiting te brengen. Hoe vervul je een ambassadeursrol? Hoe kan ook jij de ogen, oren en mond van Arnhem zijn? In dit blog lees je 10 tips om op een laagdrempelige manier bij te dragen aan de promotie van Arnhem:

1. Op je website
Met een aansprekend beeld en/of pakkende tekst maak je al snel een mooie verbinding met de stad waar je gevestigd bent. Maak gebruik van de beelden en teksten in de toolkit. Of we denken even 1 op 1 met je mee.

2. Je profielfoto op o.a. LinkedIn
Met een Arnhems icoon op de achtergrond? John Frost brug, de Eusebius of een minder bekend icoon van Arnhem. Leuke manier om de koppeling met Arnhem te maken!

3. In je personeelsadvertentie
Hoe neem je wonen en werken in Arnhem nu mee in je arbeidsmarktcommunicatie? Dat kan in 1 pakkende zin, of in een iets langere tekst. Wonen en werken in het mooie en groene Arnhem is een troef. Benut die ten volle in je eigen communicatie! Via de toolkit bieden we enkele teksten als inspiratie.

4. In (online) nieuwsbrieven
Leuk om je werknemers elke keer iets mee te geven over Arnhem. Een leuk feit, een evenement dat eraan zit te komen, enz. Een interne nieuwsbrief naar alle collega’s, een post op sociale media, een nieuwsbrief naar al je relaties, noem maar op!

5. Welkom van nieuwe werknemers
Een bos bloemen voor een nieuwe collega is altijd leuk. Maar wat ook leuk is: een ‘Dit is pas Arnhem’-pas 😊. Of een voucher voor het theater? Of een ander Arnhems presentje. Misschien deze kerst een origineel 100% Arnhems pakket? Daarvan profiteert iedereen in de stad!

6. Neem Arnhem mee in presentaties
Sta je wel eens op het podium, om een bedrijfspresentatie te geven? Dan zou je in die presentatie ergens kunnen opnemen dat je bedrijf/organisatie in Arnhem is gevestigd.

7. Arnhem in de naam
Het lijkt zo voor de hand liggend, dat we het wel eens vergeten. Vergeet het woord ‘Arnhem’ niet in je communicatie. Mogelijk heb je Arnhem in de naam van je organisatie. In dit blog over Arnhem in de naam staan er een paar. Een mooi recent voorbeeld: Papendal Arnhem.

8. Interview
Je geeft vast wel eens een interview: voor de regionale pers, mogelijk ook nationaal of internationaal. Neem waar mogelijk Arnhem even mee 😊.

9. Evenement naar de stad halen
Is je bedrijf lid van een (inter)nationaal netwerk? Zit je wellicht zelf in een bestuur dat meebeslist over de locatie van de jaarvergadering of een ander event? Neem dan vooral Arnhem mee als aantrekkelijke plek. In afstemming met gemeente Arnhem en Citymarketing Arnhem vinden we ongetwijfeld een mooie locatie!

10. Maak gebruik van de ‘A’ van Arnhem
Zelf aan te passen in alle kleuren van de regenboog!

Heb je nog andere suggesties of wil je eens sparren? Laat het ons weten: info@citymarketingarnhem.nl

Wil je hier meer over weten?

 

Related Tips en tools